Технологія туристської діяльності

Курси підготовки електронного навчання, розроблені та подані в рамках проекту TEMPUS 158739-TEMPUS-1-2009-1-DE-JPHES WeNeT

 

Назва вищого навчального закладу:

Київський університет туризму, економіки і права (Kyiv, Ukraine)

 

 

Дата подання модуля / курсу

Грудень 2011

 

 

Інтернет адреса модуля / курсу

http://wenet.kutep.ua/

Гостьовий вхід:

Реєстрація на сайті

Ім'я користувача:

-

Пароль:

-

ОПИС МОДУЛЯ

Назва модуля

Код

Технологія туристської діяльності

 

 

Учитель (я)

Відділ

КоординуєМініч І.М.
Інші: Грибова Л.В.

Факультет туризму, готельного та ресторанного бізнесу

 

Навчальний цикл

Рівень модуля

Тип модуля

 

На базі бакалавра і магістра

Тренувальний

 

Форма подачі

Тривалість

Мова (и)

Дистанційна

72 години

Українська

 

Необхідні умови

Необхідні умови: Реєстрація на сайті

Супутні умови (якщо необхідно): ID

 

Кредити модуля

Загальне навантаження студента

Контактний час

Індивідуальний час роботи

2 кредів

72 годин

46 годин (on line)

26 годин

 

Мета модуля (блоку курсу): компетенції, передбачені навчальною програмою

  • вивчення  теоретичних засад туристської діяльності шляхом з’ясування її форм, видів та типів;
  • ознайомлення з професійною туристською термінологією;
  • вивчення функцій туризму та факторів його розвитку;
  • розкриття сутності основних, допоміжних та обслуговуючих технологічних процесів, за допомогою яких здійснюється туристська діяльність;
  • ознайомлення з різними системами класифікації готелів в різних країнах, технологією приймання та розміщення в готелях;
  • з’ясування  туристських категорій послуг харчування.

Навчальні результати модуля (блоку курсу)

Методика викладання / навчання

Методика оцінювання

Знати:

  • сутність туризму як соціально-економічного явища;
  • визначення основних туристських  термінів;
  • особливості туризму як процесу і результату;
  • особливості туризму як сфери зайнятості населення;
  • особливості туризму як сфери економіки.

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • природно-географічні, культурно-історичні,  економічні,  соціальні функції туризму;
  • значення демографічних,  політико-правових,  технологічних та екологічних функцій туризму

Вміти :

  • визначати вплив різноманітних  факторів (економічних, політичних, соціальних тощо) на розвиток туризму

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • основні класифікаційні системи туризму;
  • форми, види та типи туризму;
  • характеристику основних типів туризму в залежності від мети подорожі.

Вміти:

  • використовувати типологію туризму при формуванні турів.

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • структуру технології та технологічних складових ;
  • характеристику  основних,обслуговуючих та допоміжних технологічних процесів; 

Вміти :

  • структуризувати роботу туристичної компанії у відповідності до технологічних складових

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • структуру основного технологічного процесу виробництва туристських послуг;
  • особливості проектування туристських послуг;
  • технологічну документацію, що супроводжує процес виробництва туристських послуг;
  • особливості формування програми перебування та програми обслуговування;
  • основні принципи формування туристських маршрутів.

Вміти:

  • формувати пакет технологічних документів нового туристського продукту

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

  • Знати:
  • технологію формування збутової мережі;
  • ринкові канали просування туристського продукту
  • не рекламні методи просування туристського продукту

Вміти:

  • організовувати власну збутову мережу з урахуванням технологічних складових

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • структуру основного технологічного процесу споживання туристських послуг;
  • технологію гостинності;
  • туристські процедури;
  • технологію після продажного обслуговування.

Вміти:

  • формувати технологічну документацію;
  • формувати систему контролю якості туристських послуг.

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • форми, види та типи засобів розміщення;
  •  класифікацію засобів розміщення за рівнем комфорту;
  •  зарубіжний досвід класифікації засобів розміщення;
  • технологію виробництва готельних послуг

Вміти:

  • визначати вартість послуг розміщення з урахуванням розрахункової години;
  • визначати перелік додаткових послуг з урахуванням рівня комфорту.

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

Знати:

  • категорії послуг харчування в туризмі;
  • види меню для туристів;
  • технологія обслуговування гостей в номерах готелю

Вміти:

  • визначати перелік послуг у відповідності до туристських категорій послуг харчування.

Електронне навчання,
Індивідуальна робота

Кількісні методи оцінки (в балах)

 

Теми

Контактний робочий час

Час і завдання для самостійної роботи

Лекції

Консультації

Семінари

Практичні заняття

Лабораторна робота

Тестування

Загальний час роботи

Індивідуальна робота

Завдання

1. Загальні поняття туризму. Терміни та визначення

2

1

 

 

 

 

3

2

Тести

2. Функції туризму та фактори його розвитку

2

1

 

 

 

 

 

2

Тести

3. Класифікація туризму

2

1

 

 

 

 

3

2

Тести

4. Поняття технології та технологічних процесів

2

1

 

 

 

 

 

2

Тести

5. Основний технологічний процес виробництва туристських послуг

4

1

 

4

 

 

4

2

Тести

6. Основний технологічний процес реалізації туристських послуг

2

1

 

 

 

 

2

2

Тести

7. Основний технологічний процес споживання туристських послуг

2

1

 

 

 

 

2

2

Тести

8. Технологія надання послуг розміщення

2

1

 

3

 

 

2

2

Тести

9. Туристські категорії послуг харчування

2

1

 

 

 

 

 

2

Тести

Загальний контроль

 

 

 

 

 

 

2

 

Загальні тести

Разом

20

9

 

7

 

 

18

18

 

 

Стратегія оцінювання

Вага у %

Терміни

Критерії оцінювання

Тести
Загальні тести

70
30

Протягом 2-х місяців після реєстрації

60 - 100 балів

 

Автор

Рік видання

Назва

№ періодичного видання або тому

Місце видання. Видавництво або Інтернет посилання.

Обов'язкова література

Закон України

2003

Про туризм

 

rada.gov.ua

Бабарицька В.К., Малиновська О.Ю.

2004

Менеджмент туризму. Туроперейтинг

288 с.

К.: Альтерпрес

Любіцева О.О.

2005

Ринок туристичних послуг: геопросторові аспекти

436с.

К: Альтерпрес

Під. заг . ред. проф. В.К. Федорченка

 

Правове регулювання туристичної діяльності в Україні: Збірник нормативно-правових актів

640 с.

К.: Юрінком Інтер

Федорченко В.К., Мiнiч I. M .

2000

Туристський словник-довідник

160 с.

К.: Дніпро

За ред. проф. В.К. Федорченка; автори: Л.Г. Лук’янова, Т.Т.Дорошенко, І.М. Мініч.

2001

Уніфіковані технології готельних послуг

237 с.

К.: Вища школа

Додаткова література

Зорин И.В., Квартальнов В.А.

1999

Туристский терминологический словарь: справочно-методическое пособие

664 с.

М.: Советский спорт

Котлер Ф., Боуэн Дж., Мейкенз Дж.

1998

Маркетинг. Гостеприимство и туризм: учебник для вузов

787 с

М.: ЮНИТИ

Ильина Е. Н.

2000

Туроперейтинг: организация деятельности

256 с.

М.: Финансы и статистика

Кусков А.С., Голубева В.JI.

2009

Туроперейтинг: учебник

400 с.

М.: ФОРУМ

Чудновский, М.А.

2006

Информационные технологии управления в туризме

104 с.

М.: КНОРУС

Ушаков Д.С.

2005

Технолгии выeздного туризма

384 с.

Москва: ИКЦ «МарТ»; Ростов-н/Д: Издательский центр «МарТ»