Організаційно-технологічні принципи надання ресторанних послуг

Курси підготовки електронного навчання, розроблені та подані в рамках проекту TEMPUS 158739-TEMPUS-1-2009-1-DE-JPHES WeNeT


Назва вищого навчального закладу:

 

Київський університет туризму, економіки і права

 

 

Дата подання модуля / курсу

 

 

 

Інтернет адреса модуля / курсу

 

Гостьовий вхід:

 

Ім'я користувача:

 

Пароль:

 

ОПИС МОДУЛЯ

НАЗВА МОДУЛЯ

Код

 

Організаційно-технологічні принципи надання ресторанних послуг

 

Викладач (і)

Кафедра

Координує: Зубар Н.М.

Інші: Рижак А.А.

Готельно-ресторанної справи

Навчальний цикл

Рівень модуля

Тип модуля

 

On the basis of Bachelor's

Training

Форма подачі

Тривалість

Мова (и)

Дистанційна

54 hour

Російський

Необхідні умови

Необхідні   умови: Registation for the site

Супутні умови (якщо необхідно): ID

 

Кредити модуля

Загальне навантаження на студента

Контактна час

Індивідуальний робочий час

1,5 credits

54 hour

30 hour

24 hour

Мета модуля (блоку курсу): компетенції, передбачені навчальною програмою

  • ознайомлення з основними вимогами до персоналу служби обслуговування в підприємствах ресторанного господарства;
  • засвоєння правил спілкування з гостями;
  • отримання комплексного уявлення про техніку і технології обслуговування гостей в підприємствах ресторанного господарства.

Навчальні результати модуля (блоку курсу)

Методика викладання / навчання

Методика оцінювання

  • Розуміння важливості професійної підготовки, особистих якостей, зовнішнього вигляду персоналу обслуговування при наданні ресторанних послуг

E-Learning 
Individual work

Quantitative methods of evaluation (in points)

  • Формування професійної культури поведінки і навичок вміння спілкування з гостями

E-Learning 
Individual work

Quantitative methods of evaluation (in points)

3. Вміння обслуговувати гостей в 
відповідності зі стандартами:

  • зустріч і розміщення гостей
  • прийняття, оформлення замовлення
  • виконання замовлення
  • розрахунок з гостями
  • правила роботи з посудом.

E-Learning 
Individual work

Quantitative methods of evaluation (in points)

 

Тематика

Контактна робочий час

Час і завдання для індивідуальної роботи

Лекції

Консультації

Семінари

Практичні заняття

Лабораторна робота

Тестування

Загальна контактна робота

Індивідуальна робота

Завдання

  • Основні вимоги до персоналу служби обслуговування

2

1

 

 

 

1

4

4

Tests

  • Правила спілкування з гостями

2

1

 

 

 

1

4

4

Tests

Технологічні процеси обслуговування гостей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.1. Підготовка торгової зали до обслуговування, зустріч і розміщення гостей

2

1

 

2

 

1

6

4

Tests

3.2. Прийняття і виконання замовлення

2

1

 

2

 

1

6

4

Tests

3.3. Розрахунок з гостями

2

1

 

 

 

1

4

4

Tests

3.4. Правила роботи з посудом

2

1

 

2

 

1

6

4

Tests

Total

12

6

 

6

 

6

30

24

 

Стратегія оцінювання

Вага в%

Терміни

Критерії оцінювання

Tests

100%

one month 
after the registration

of 60 to 100 points

Автор

Рік изда - ня

Назва

№ періодичних-кого видання або томи

Місце видання. Видавництво або Інтернет посилання

Обов'язкова література

 

ГОСТ 30524-97

 

Громадське харчування. Вимоги до обслуговуючого персоналу

 

 

ДСТУ 3278-95

 

Стандартизація послуг. Основні положення

 

 

ГОСТ 30523-97

 

Послуги ресторанного господарства.Загальні вимоги

 

 

П'ятніцька Н.О.

2011

Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства

579 з.

До: Центр учбової літератури

Білошапка М.І.

2006

Технологія ресторанного обслуговування

224 с.

М.: Академія

Додаткова література

 

Богушева В.І.

2002

Організація обслуговування відвідувачів ресторанів і барів

402 з.

Ростов: Фенікс

Зігель І.Л., Х.Р. Ленгер

2002

Ресторанний сервіс. Основи міжнародної практики обслуговування

288с.

Вид-во Центрполиграф

Стаценко В.В.

2002

Головна технологія успіху ресторанного бізнесу. Частина 1. Тріумф вашого закладу.

550С.

Херсон.: Олді-плюс

Уокер Дж. Р.

1999

Введення в гостинність: Підручник

463с.

М.: ЮНИТИ